Китайський аграрій виростив солодку картоплину вагою 41 кг

Аграрій зі східної провінції Чжецзян (Китай), вже багато років поспіль займається вирощуванням батату. В цьому році на своїй фермі йому вдалося викопати рекордно великий коренеплід вагою 41 кг.

Про те досягнутому Чен Юечен зупинятися не збирається і планує в наступному сезоні виростити ще більший батат. У планах аграрія виростити батат вагою 60 кг, повідомляє thenews.com.pk.

Нагадаємо, батат часто порівнюють з картоплею, проте за кількістю корисних властивостей цей коренеплід набагато перевершує пасльонових. Вага однієї бульби становить від 200 г до 3 кг.

Солодкий картопля є сьомою за значимістю сільськогосподарською культурою в світі. На тлі інших батат вирізняється високою віддачею по врожайності і стійкістю до посухи. З солодкої картоплі виробляють крохмаль, цукор, спирт, борошно, патоку. У Китаї батат використовується як корм для худоби.



Ви читаєте статтю: Китайський аграрій виростив солодку картоплину вагою 41 кг. Не забудьте розповісти друзям!

Перегляньте також

Чому геніальний спортсмен Усик не має народної любові
Коли трохи вляглись пристрасті, дозволю собі декілька слів.
Виграв Greencard - отримай роботу і житло - українська компанія здивувала навіть американців
Безпрецендентний рівень підтримки для українських емігрантів у США надала одна з українсько-американських компаній - вони пропонують новоприбулим житлоі роботу, та навіть забирають з аеропорту.
Подарунок до дня Валентина своїми руками
Хочете здивувати сою половинку - вперед!