У Кишиневі встановили новорічну ялинку, яка двічі шокувала громадян. ФОТО

Ялинку встановили вранці 2 грудня, хоча її урочисте відкриття було заплановане напередодні, у перший день зими, пише УКРОП.

Затримка була пов’язана із тим, що ялинка «загубилася» в дорозі. Однак, після встановлення стало зрозуміло, що дерево сильно пошкоджене і точно не відповідає статусу головної ялинки країни.

Фото ялинки розлетілися соцмережами з гнівними коментарями жителів міста.

За інформацією молдовських ЗМІ, в цьому році в Молдові не вдалося знайти ялинку потрібної висоти, тому її вирішили купити в Україні. Стверджується, що ялинку привезли з околиць з курорту Буковель.

За даними мерії, купівля ялинки заввишки майже 30 метрів обійшлася міському бюджету в 15 тисяч леїв ($873).

В.о. мера Кишинева Сільвія Раду заявила, що дерево постраждало під час перевезення. За її словами, ялинку встановлювали поспіхом, а їй не повідомили про те, що дерево доставили в місто.

Раду також пообіцяла купити нову ялинку власним коштом. Надвечір 2 грудня у центрі міста дійсно почали встановлювати нове дерево.

Однак, як виявилося, нову ялинку висотою 19 метрів зрубали в одному з житлових масивів міста на території дитячого садка.

Це викликало ще більше обурення мешканців молдавської столиці. Міська влада натомість пояснила, що дитячий садок вже не функціонує і готується під знесення, а господар ялинки сам шукав для неї покупця.



Ви читаєте статтю: У Кишиневі встановили новорічну ялинку, яка двічі шокувала громадян. ФОТО. Не забудьте розповісти друзям!

Перегляньте також

Чому геніальний спортсмен Усик не має народної любові
Коли трохи вляглись пристрасті, дозволю собі декілька слів.
Виграв Greencard - отримай роботу і житло - українська компанія здивувала навіть американців
Безпрецендентний рівень підтримки для українських емігрантів у США надала одна з українсько-американських компаній - вони пропонують новоприбулим житлоі роботу, та навіть забирають з аеропорту.
Подарунок до дня Валентина своїми руками
Хочете здивувати сою половинку - вперед!