Названо мобільні додатки, які незаконно шпигують за користувачами

Три чверті додатків на операційній системі Android відстежують місце розташування користувачів.

Такі дані дослідження некомерційної французької організації Exodus Privacy, повідомляє The Guardian.

Експерти Exodus виявили 44 сторонні GPS -трекери (пристрій прийомру-передачі даних для супутникового контролю – Ред.) у 300 Android-додатках. Їх завантажили мільярди раз.

Серед додатків, які використовують подібні плагіни, одні з найпопулярніших додатків в Google Play Store. Шість-сім трекерів виявили у додатках для знайомств Tinder і OkCupid, програмі прогнозу погоди Weather Channel і ліхтарику Superbright LED Flashlight.

У додатку музичного сервісу Spotify виявили чотири трекера. Три трекера використовують у додатку Uber. Два – у Skype, Lyft, Accuweather і Microsoft Outlook.

Ці додатки використовують службу Crashlytics. Вона належить компанії Google. Її створили для відслідковування аварійних збоїв додатків. Інший трекер FidZup “дозволяє виявляти місце розташування мобільних телефонів і їх власників”.

Трекер Tinder дозволяє компаніям аналізувати поведінку користувачів і продавати ці відомості стороннім компаніям. Наприклад, 2015-го Tinder продавала компанії Gillette статистичні дані про кількість переглядів профілів бритих і бородатих чоловіків.

Ви читаєте статтю: Названо мобільні додатки, які незаконно шпигують за користувачами. Не забудьте розповісти друзям!

Перегляньте також

Генератори дешевше купувати в США - 110V не проблема!
Ні для кого не секрет, що в Україні завдяки шаленому попиту і надмірному бажанню збагатитися деяких ділків, генератори і паверстанції, які допомагають пережити відключення електроенергії, встановилися просто непомірні ціни. За низькоякісний мотлох доводиться платити суми, за які в США можна було б купити високоякісні моделі. А чому б так і не зробити?
Корейці дозволили роботу зробити це
Такого роботи ще не робили ніколи!
Google назвав найпопулярніші пошукові запити українців за 2017 рік
Google назвав найпопулярніші пошукові запити українців за 2017 рік