Фахівці розповіли, як за вихідні привчити організм до легкого пробудження зранку

Мало хто отримує задоволення від ранніх пробуджень, взимку це завдання стає ще важким. Проте, якщо дотримуватись нескладних правил, будете легко прокидатись щоранку і вам не знадобиться навіть будильник, запевняють спеціалісти. Секрет легкого підйому і гарного самопочуття - у правильній організації розпорядку дня, гармонії роботи і відпочинку, а також помірної фізичної активності.

Ось кілька основних порад:

- Зважайте на власні біологічні ритми й дотримуйтесь режиму дня. Якщо вам простіше вирішувати складні питання зранку, робіть це до обіду. І навпаки, якщо відчуваєте прилив сил ввечері – саме тоді виконуйте складну роботу.

- Лягайте спати в один час. Тривалість сну повинна складати 7-8 годин – саме за цей час організм здатний відпочити й відновити сили.

- Перед сном не займайтесь активно спортом, а вечеря має бути легкою. Якщо цих правил не дотримуватись, є ризик стати жертвою порушень сну.

- Протягом дня слід бувати на денному світлі, а ближче до ночі слід якомога менше перебувати при яскравому освітленні. Тож навіть читання електронної книги перед сном може погіршити його якість.

- Змініть гучну і різку мелодію будильника на природну. Це може бути шум дощу або спів птахів, пише 24tv.ua.

Ви читаєте статтю: Фахівці розповіли, як за вихідні привчити організм до легкого пробудження зранку. Не забудьте розповісти друзям!

Перегляньте також

Чому геніальний спортсмен Усик не має народної любові
Коли трохи вляглись пристрасті, дозволю собі декілька слів.
Виграв Greencard - отримай роботу і житло - українська компанія здивувала навіть американців
Безпрецендентний рівень підтримки для українських емігрантів у США надала одна з українсько-американських компаній - вони пропонують новоприбулим житлоі роботу, та навіть забирають з аеропорту.
Подарунок до дня Валентина своїми руками
Хочете здивувати сою половинку - вперед!