Якщо розтануть усі льодовики, в Європі найбільших втрат зазнає Україна (фото)

Якщо на планеті розтануть усі льодовики, карта світу кардинально зміниться. Зникне Атлантичний океан і невеликі європейські країни такі, як Нідерланди, Данія, Естонія. Україна втратить чи не найбільшу частину території у Європі. Про це йдеться у дослідженні журналу National Geographic. Там дослідили, як розталі льодовики можуть змінити землю. Змоделювали нову карту, пише ГазетаУА.

ПІВНІЧНА АМЕРИКА

Піде під воду Флорида і все узбережжя Мексиканської затоки. Також міста США – Нью-Йорк, Чарльстон, Новий Орлеан та ряд інших. Пагорби Сан-Франциско перетворяться на скупчення островів.

ПІВДЕННА АМЕРИКА

Басейни річок Амазонка і Парагвай – стануть єдиною атлантичною затокою, яка знищить Буенос-Айрес, узбережжя Уругваю і більшу частину Парагваю.

АФРИКА

Підвищення рівня моря може збільшити температуру повітря на планеті. На континенті може встановитися аномальна спека. Життя в Африці буде неможливим. Єгипет поглинуть води Середземного моря.

АВСТРАЛІЯ

На континенті з'явиться нове море. Більша частина прибережної зони Австралії – зникне під водою.

АНТАРКТИДА

Танення льодовиків призведе до підвищення температури у світі. В Антарктиді почнуть активно танути льоди

Ви читаєте статтю: Якщо розтануть усі льодовики, в Європі найбільших втрат зазнає Україна (фото) . Не забудьте розповісти друзям!

Перегляньте також

Смерч в Кропивницькому. Природа розбушувалася
Обережно, на фоні нецензурна лексика!
З’явилися отруйні печориці - обережно!
Про появу отруйних печориць повідомляють користувачі фейсбуку.